Du behöver

  • 500 g kronfågel kycklingben drumsticks
  • salt och peppar

Currypasta:

4 st pasta port nykokt
0.5 st purjolök
1 st äpple
1.5 msk curry
2 dl matlagningsgrädde

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina kycklingbenen enligt förpackningens anvisningar.

2
Krydda med salt och peppar. Bryn kycklingbenen gyllene runtom i lite matfett. Lägg kycklingbenen i en smord eldfast form. Stek dem klara mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills köttsaften är helt klar (genomskinlig).

3
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Skölj den i kallt vatten.

4
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna äpplet.

5
Fräs purjolök och curry i lite matfett. Tillsätt grädden och låt det puttra samman ca 3 minuter.

6
Tillsätt äppeltärningar och avrunnen pasta. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.