Du behöver

  • 150 g smör
  • 5 st vitpepparkorn krossade
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 tsk dragon torkad
  • 2 msk schalottenlök finhackad
  • 1 st persiljekvist
  • 2 msk vatten
  • 3 st äggulor
  • 1 krm salt
  • dragon lite

Filé Oskar:

4 skiva innanlår ca 500 g
2 msk smör eller margarin
salt
vitpeppar

Tillbehör:

bearnaisesås
hummer eller kräftkött
sparris varm kokt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Smält fettet och låt det svalna.

2
Koka peppar, vinäger, dragon, lök och persilja i en liten kastrull några minuter tills nästan all vätska har kokat bort. Häll i 2 msk vatten, rör om och sila vätskan i en skål.

3
Ställ skålen i vattenbad över sjudande vatten (ej kokande). Vispa ner gulorna och sjud under vispning tills gulorna har tjocknat. Ta skålen från värmen.

4
Tillsätt smöret under kraftig vispning, först droppvis, sedan i en mycket fin stråle. Smaka av med lite salt och smulad dragon

5
Filé Oskar: Stek köttet i varm panna, ca 2 minuter på var sida. Lägg upp det på varma tallrikar och lägg på tillbehören. Ringla över lite av såsen, servera resten bredvid.


Kommentar:
Om såsen börjar “skära” sig, tillsätt en isbit eller lite kallt vatten och vispa kraftigt.