Du behöver
- 500 g torskfilé
 - 500 g färska blåmusslor
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 2 st morötter
 - 1.5 st fänkål ca 400 g
 - 1 st potatis
 - 10 dl vatten
 - 3 msk hummerfond koncentrerad
 - 1 dl crème fraîche
 - 0.5 st citron rivet skal och pressad saft av
 - salt och peppar
 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skär torskfilén i ca 3 cm stora bitar. Tvätta musslorna. Kasta bort trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
            
2
                Skala och finhacka vitlöken. Skala morötter och potatis. Ansa fänkålen. Spara “dillvipporna”. Strimla morot, potatis och fänkål fint.
            
3
                Fräs grönsakerna i lite matfett i en stor gryta. Tillsätt vatten, hummerfond, creme fraiche och pressad citronsaft. Låt det koka upp.
            
4
                Tillsätt musslorna och låt grytan sjuda under lock ca 5 minuter. Ta upp musslorna och kasta bort de som inte har öppnat sig. Lägg ner fisken i grytan och låt soppan sjuda i ytterligare ca 4-5 minuter. Lägg i musslorna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av.
            
5
                Strö över rivet citronskal och fänkålsvippor.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






