Du behöver

  • 500 g torskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • saft pressad av 1
  • saft rivet skal och av 1 apelsin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
citronklyfta
tomat
mozzarella
basilika
olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk dragon
1 msk citron pressad saft
salt och peppar
2 msk maizena brun redning
100 g röda druvor halverade och kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs matfett och mjöl i en vid kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt smulad buljong och låt såsen koka 3-4 minuter.

2
Tillsätt citronsaft och apelsinsaft och låt såsen koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär fisken i portionsbitar och lägg ner dem i såsen. Låt fisken sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter.

4
Skala och finhacka vitlöken. Strö hackad vitlök, hackad persilja och rivet apelsinskal över fisken. Bjud kokt potatis och grönsaker till.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.