Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör mjukt
  • 3 st ägg

Citronkräm:

75 g smör
1 dl grädde
2 st äggulor
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
saft rivet skal och pressad av 1 citron

Tillbehör:

jordgubbar
Vispad grädde
kakao

Ugn: 200°

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt. Rör samman den med smöret till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i sänder, under fortsatt omrörning.

2
Häll smeten i smord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.

3
Låt kakan vila några minuter innan kanten lossas och kakan får kallna.

4
Blanda samman alla ingredienserna till krämen i en kastrull. Låt det sjuda upp och tjockna under omrörning. Ta kastrullen från värmen och kyl krämen.

5
Ta ut rundlar från kakan. Bred ett lager citronkräm över dem. Fyll på med bär och toppa med vispad grädde. Sikta över lite kakao.


Kommentar:
Du kan också breda citronkrämen över hela kakan. Garnera med bär och grädde. Bjud kakan som en tårta. Då räcker den till ca 6-8 portioner.