Du behöver

  • 4 st apelsiner
  • 3 st äggulor
  • 2.5 msk sirap vit
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st äggvitor
  • 3 msk florsocker

Ugn: 250°

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skär ett lock av apelsinerna. Gräv ur fruktköttet och pressa ur saften.

2
Vispa äggulor och sirap ljust och pösigt. Vispa grädden hårt till skum.

3
Rör ner grädde och pressad apelsinsaft i äggulesmeten. Fyll de urgröpta apelsinskalen med smeten. Ställ dem i frysen minst 3-4 timmar. Ta fram apelsinerna från frysen ca 20 minuter innan de ska gratineras.

4
Vispa vitorna tillsammans med florsocker till fast skum, så fast att du kan vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ur. Klicka eller spritsa marängsmeten över apelsinerna så att parfaiten täcks helt. Gratinera 3-5 minuter eller tills marängen har fått fin färg och har stelnat. Servera genast.