Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 bitar rotselleri ca 100g
  • 10 dl vatten
  • 3 msk viltfond kantarellfond
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad
  • 5 st enbär krossade
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • salt och peppar
  • 1 st kantareller
  • 1 pkt viltskav

Marinad:

2 dl sherry
2 tsk enbär krossade
2 tsk svartpepparkorn krossade
1 tsk timjan

Servera med:

potatis kokt pressad
lingon

Servera med:

brytbönor kokta

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och tärna lök, morot och selleri. Fräs det i lite matfett.

2
Tillsätt vatten, fond, timjan, lagerblad och enbär. Låt allt småputtra under lock ca 20 minuter eller tills grönsakerna är riktigt mjuka.

3
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät massa. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt creme fraiche och rönnbärsgele. Låt soppan koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

4
Fräs viltskavet enligt förpackningens anvisningar. Låt svampen rinna av och fräs den i lite matfett. Rör ner svamp och viltskav i soppan. Bjud gärna mörkt bröd med ädelost och äppelröra till.

5
Rör ner crème fraiche och redning när grytan kokat klart och köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.

6
Blanda ner urkärnade plommon och låt grytan koka i ytterligare 3 minuter.

7
Chilitortillas: Mosa rumsvarmt smör med citronsaft, farinsocker och sambal oelek.

8
Bred kryddsmöret över den ena tortillasen. Strö över riven ost och lägg på det andra brödet. Tryck fast det.

9
Stek ca 1 minut på varje sida i lite matfett. Skär i bitar och bjud dem till soppan.