Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st morot
- 1 bitar rotselleri ca 100g
- 10 dl vatten
- 3 msk viltfond kantarellfond
- 1 tsk timjan
- 1 st lagerblad
- 5 st enbär krossade
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk rönnbärsgelé
- salt och peppar
- 1 st kantareller
- 1 pkt viltskav
Marinad:
2 dl sherry
2 tsk enbär krossade
2 tsk svartpepparkorn krossade
1 tsk timjan
Servera med:
potatis kokt pressad
lingon
Servera med:
brytbönor kokta
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och tärna lök, morot och selleri. Fräs det i lite matfett.
2
Tillsätt vatten, fond, timjan, lagerblad och enbär. Låt allt småputtra under lock ca 20 minuter eller tills grönsakerna är riktigt mjuka.
3
Häll soppan i en mixer eller matberedare och kör till en slät massa. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt creme fraiche och rönnbärsgele. Låt soppan koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
4
Fräs viltskavet enligt förpackningens anvisningar. Låt svampen rinna av och fräs den i lite matfett. Rör ner svamp och viltskav i soppan. Bjud gärna mörkt bröd med ädelost och äppelröra till.
5
Rör ner crème fraiche och redning när grytan kokat klart och köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
6
Blanda ner urkärnade plommon och låt grytan koka i ytterligare 3 minuter.
7
Chilitortillas: Mosa rumsvarmt smör med citronsaft, farinsocker och sambal oelek.
8
Bred kryddsmöret över den ena tortillasen. Strö över riven ost och lägg på det andra brödet. Tryck fast det.
9
Stek ca 1 minut på varje sida i lite matfett. Skär i bitar och bjud dem till soppan.