Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 0.75 dl florsocker
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1 msk pulverkaffe
  • 4 msk whisky
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st äggvitor

Garnering:

Vispad grädde pulverkaffe, chokladkaffebönor

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Vispa äggulorna med florsocker och farinsocker ljust och pösigt.

2
Rör ut kaffepulvret i 2 msk whisky och rör ner det i äggsmeten.

3
Vispa grädden till skum och rör ner den försiktigt i smeten.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med resterande whisky i omgångar. Häll smeten i en form och täck den. Ställ formen i frysen över natten.

5
Fördela parfaiten i portionsglas. Garnera med vispad grädde, pulverkaffe och chokladkaffebönor. Servera.