Du behöver
- 3 st äggulor
- 0.75 dl florsocker
- 0.5 dl farinsocker
- 1 msk pulverkaffe
- 4 msk whisky
- 3 dl vispgrädde
- 2 st äggvitor
Garnering:
Vispad grädde pulverkaffe, chokladkaffebönor
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Vispa äggulorna med florsocker och farinsocker ljust och pösigt.
2
Rör ut kaffepulvret i 2 msk whisky och rör ner det i äggsmeten.
3
Vispa grädden till skum och rör ner den försiktigt i smeten.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med resterande whisky i omgångar. Häll smeten i en form och täck den. Ställ formen i frysen över natten.
5
Fördela parfaiten i portionsglas. Garnera med vispad grädde, pulverkaffe och chokladkaffebönor. Servera.