Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 st lök riven gul
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2.5 msk chilisås hot
  • 2.5 msk soja
  • 2 msk sesamfrön

Wokade nudlar:

4 st äggnudlar port kokta
200 g broccoli
1 st paprika
1 st morot
1 bitar purjolök
2.5 msk soja
2 cm ingefära strimlad färsk

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med ägg, riven lök, pressad vitlök, chilisås, soja och sesamfrön till en smidig smet. Forma små runda bullar.

2
Stek köttbullarna på inte allt för hög värme i lite matfett. Stek några åt gången. Lägg tillbaka köttbullarna och låt dem eftersteka på svag värme några minuter.

3
Dela broccolin i små bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär moroten i fina stavar. Strimla purjolöken.

4
Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna med lite matfett. Tillsätt grönsaker och nudlar och låt det steka ca 3?4 minuter under omrörning.

5
Tillsätt soja och finstrimlad ingefära. Låt allt bli genomvarmt.

6
Trä eventuellt upp köttbullarna på spett och bjud nudlarna till. Servera genast.


Kommentar:
Du kan steka köttbullarna i ugnen. Trä då upp dem på blötlagda träspett. Ringla över lite matolja och stek dem mitt i ugnen på 225°, ca 8-10 minuter.