Du behöver
- 400 g blandfärs
- 1 st ägg
- 0.5 st lök riven gul
- 1 st vitlöksklyfta
- 2.5 msk chilisås hot
- 2.5 msk soja
- 2 msk sesamfrön
Wokade nudlar:
4 st äggnudlar port kokta
200 g broccoli
1 st paprika
1 st morot
1 bitar purjolök
2.5 msk soja
2 cm ingefära strimlad färsk
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Arbeta samman färsen med ägg, riven lök, pressad vitlök, chilisås, soja och sesamfrön till en smidig smet. Forma små runda bullar.
2
Stek köttbullarna på inte allt för hög värme i lite matfett. Stek några åt gången. Lägg tillbaka köttbullarna och låt dem eftersteka på svag värme några minuter.
3
Dela broccolin i små bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär moroten i fina stavar. Strimla purjolöken.
4
Hetta upp en wokpanna eller en stor stekpanna med lite matfett. Tillsätt grönsaker och nudlar och låt det steka ca 3?4 minuter under omrörning.
5
Tillsätt soja och finstrimlad ingefära. Låt allt bli genomvarmt.
6
Trä eventuellt upp köttbullarna på spett och bjud nudlarna till. Servera genast.
Du kan steka köttbullarna i ugnen. Trä då upp dem på blötlagda träspett. Ringla över lite matolja och stek dem mitt i ugnen på 225°, ca 8-10 minuter.