Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 6 st potatis
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • vatten salt
  • 250 g chorizokorv
  • 1 st burk kikärter eller 4 dl kokta kikärter
  • 1 st bönor eller 4 dl kokta bönor
  • 1 st röd paprika

Garnering:

hackad persilja

Tillbehör:

matlagningsyoghurt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lökarna. Skala och skiva potatisen. Fräs lök och potatis i en gryta 4-5 minuter.

2
Tillsätt vatten så att det täcker potatisen. Salta lätt. Låt det koka upp och smula ner buljongtärningarna. Låt allt puttra ca 8-10 minuter.

3
Kärna ur och strimla paprikan. Låt kikärter och bönor rinna av. Skär korven i slantar. Lägg ner allt i grytan och låt den koka ca 5 minuter. Smaka av.

4
Servera lite matlagningsyoghurt till.