Du behöver

Formarna:

choklad ca 150 g mörk
0.5 msk olja
6 st pappersformar dubbla

Fyllning:

200 g schweizernöt
4 st äggulor
4 dl vispgrädde
citronmeliss
cocktailbär

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smält den mörka chokladen (se tips) och pensla dubbla pappersformar på insidan med ett tjockt lager av den smälta chokladen. Ställ formarna att stelna. Pensla gärna formarna en gång till med chokladsmeten.

2
Smält chokladen till fyllningen och ta den från värmen. Rör i gulorna, en i taget och rör kraftigt.

3
Vispa grädden till fast skum och rör ner den i chokladsmeten.

4
Fyll skålarna med fyllningen och ställ dem kallt ett par timmar. Blir det fyllning över så servera den i en skål bredvid.

5
Garnera med citronmeliss och ett cocktailbär


Kommentar:
Var försiktig med värmen när du smälter choklad, för hög värme gör att chokladen blir grynig. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den ugnen i 100°, i mikrovågsugnen på medelvärme. Smälter du chokladen på spisen så lägg chokladbitarna i en skål som ställs över en kastrull med sjudande vatten, rör hela tiden tills chokladen smält.