Du behöver

  • 400 g sej färsk eller tinad djupfryst
  • 2 msk pressad citronsaft
  • salt citronpeppar

Grönsaksrisotto:

2.5 dl ris gärna avorioris
0.5 st gul lök
5 dl grönsaksbuljong
200 g grönsaker blandning

Kaviarsås:

1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 dl grönsaksbuljong
4 msk kaviar
2 msk dill finhackad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med risotton. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i lite matfett. Späd med buljongen och sjud riset ca 20 minuter. Rör ner grönsakerna och låt allt bli genomvarmt. Krydda med lite salt.

2
Skär fisken i portionsbitar. Droppa citronsaft över dem. Krydda med salt och peppar.

3
Lägg fisken på ett galler eller i en sil över kokande vatten i en kastrull. Ånga fisken i ca 5-6 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig.

4
Fräs smör och mjöl i en liten kastrull. Späd med mjölk och buljong under omrörning. Tillsätt kaviar och dill. Smaka av.

5
Bjud fisken tillsammans med risotton och sås. Garnera med lite dill.