Du behöver
- 7 st nötkött filé, innanlår eller biff
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 225 g kantareller förvällda
- 2.5 msk smör eller margarin
- 3 dl grädde
- 1 msk fransk senap
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Skär köttet i “moccabitsstora” tärningar. Skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar.
2
Fräs först köttet i omgångar i fett i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
3
Fräs sedan kantarellerna i fett tills det “knäpper” i dem. Lägg svampen bland köttet. Spara eventuellt några till garnering.
4
Häll på grädden och smaksätt med senapen. Sjud såsen några minuter och servera den sedan till nykokt pasta.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Vill du göra festpastan magrare, kan du strö över lite mjöl innan du späder och då med mjölk istället för grädde. Har du inga kantareller går rätten att laga med champinjoner eller annan svamp, men då blir det inte “Solbacken”!