Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 4 dl riven ost
  • 1.5 dl durumvetemjöl
  • 6.75 dl vetemjöl special

Pensling och garnering:

matolja
oregano

Ugn: 200°

Det här behövs för 1 bröd:

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken och oljan till fingervarmt, 37°. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig ordentligt.

2
Tillsätt salt, oregano, riven ost, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem i en smord rund form med löstagbar kant. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

4
Pensla bullarna med matolja och strö över oregano. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt. Ta bort formen och låt brödet kallna på galler under bakduk. Går att frysa.