Du behöver
- 50 g jäst
 - 3 dl mjölk
 - 2 msk matolja
 - 1 tsk salt
 - 1 msk oregano
 - 4 dl riven ost
 - 1.5 dl durumvetemjöl
 - 6.75 dl vetemjöl special
 
Pensling och garnering:
                                                                matolja
                                                                oregano 
Ugn: 200°
Det här behövs för 1 bröd:
Gör så här
1
                Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken och oljan till fingervarmt, 37°. Häll det över jästen och rör om så att jästen löser sig ordentligt.
            
2
                Tillsätt salt, oregano, riven ost, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
            
3
                Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i 12 lika stora bitar. Forma runda släta bullar. Lägg dem i en smord rund form med löstagbar kant. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
            
4
                Pensla bullarna med matolja och strö över oregano. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40 minuter eller tills brödet har fin färg och känns torrt. Ta bort formen och låt brödet kallna på galler under bakduk. Går att frysa.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






