Du behöver
- 10 st digestivekex
 - 75 g smör eller margarin
 - 1 tsk kanel
 - 250 g kesella lätt
 - 3 st ägg
 - 0.75 dl florsocker
 - 2 st äpplen t ex Aroma eller Gravensteiner
 - 2 dl lätt crème fraiche
 - 2 tsk vaniljsocker
 
Garnering:
kanel citronmeliss
Ugn: 225°
Det här behövs för 8-10 bitar:
Gör så här
1
                Krossa kexen fint eller stöt dem i en mortel. Smält matfettet och rör ner det i kexsmulorna tillsammans med kanel.
            
2
                Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 minuter.
            
3
                Rör samman kesella med ägg och florsocker.  Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg ner dem i kesellablandningen allt eftersom de blir klara, då blir de inte brunfärgade.
            
4
                Ta fram formen och häll blandningen över  kexbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Stäng av värmen.
            
5
                Rör samman creme fraiche och vaniljsocker. Bred det ovanpå den lätt avsvalnande kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen och låt den stå i ytterligare ca 10 minuter.
            
6
                Sikta lite kanel över kakan och garnera med citronmeliss när kakan har svalnat.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






