Du behöver
- 1 kg pumpa
 - 1 st purjolök
 - 12 dl vatten
 - 3 st hönsbuljongtärningar
 - 1 tsk ingefära riven
 - 1 krm sambal oelek
 - 2 dl lätt crème fraiche
 - salt och peppar
 - pressad citronsaft
 - 1 st blåmusslor ca 170 g nettovikt
 - pastis eller Pernod
 - färsk basilika
 
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
                Häll bort lagen från musslorna. Häll spriten över dem i sin burk och ställ burken kallt till soppan ska serveras, någon timme.
            
2
                Skala pumpan och tag bort kärnorna. Skär köttet i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken.
            
3
                Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt pumpa, vatten, smulad buljongtärning, riven ingefära och sambal oelek. Låt allt sjuda under lock ca 20-25 minuter eller tills pumpan är mjuk.
            
4
                Häll allt i omgångar i en matberedare eller mixer och kör till en slät massa. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
            
5
                Strimla basilikan. Låt musslorna rinna av. Fördela soppan i portionsskålar och toppa varje skål med musslor och strimlad basilika.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






