Du behöver
- 100 g smör eller margarin
 - 2.5 dl strösocker
 - 3 st ägg
 - 1 bitar pumpa ca 200 g
 - 2 st morötter ca 200 g
 - 3 dl vetemjöl
 - 2 tsk bakpulver
 - 2 tsk kanel
 
Kräm:
                                                              25 g smör
                                                              250 g kesella
                                                              1 dl florsocker
                                                              1 tsk vaniljsocker 
Garnering:
mandelspån Rostade
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 10 bitar:
Gör så här
1
                Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
            
2
                Skala pumpa och morötter. Riv dem fint. Rör ner det i smeten.
            
3
                Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Rör ner det i smeten. Klicka ner smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
            
4
                Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter innan kanten på formen lossas och kakan får kallna.
            
5
                Smält smöret till krämen och låt det svalna. Tillsätt kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen kallt  en stund.
            
6
                Bred krämen över kakan och strö rostade mandelspån över.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






