Du behöver

  • 1 kg räkor stora

Frityrsmet:

1 dl vetemjöl
1 dl vatten eller lättöl
1 st ägg
1 msk olja eller smält smör

Fritering:

0.75 l olja gärna rapsolja

Dijonsås:

1.5 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
1.5 msk dijonsenap
1 msk socker
1 msk gräslök finhackad
1 msk konjak

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att “mogna”.

2
Skala räkorna.

3
Vispa samman vätska och mjöl till en jämn smet. Vispa ner ägg och fett till frityrsmeten. Värm oljan till 175°.

4
Doppa räkorna med 2 gafflar i smeten och lägg några räkor i taget i oljan. Koka dem ca 1-2 minuter och vänd dem något. Ta upp räkorna med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.


Kommentar:
Är ni flera gäster kan man koka färdigt alla räkorna och sedan värma den en kort stund i oljan när de ska ätas.