Du behöver
- 200 g sötmandel
 - 2 dl farinsocker
 - 2 st ägg
 - apelsin rivet skal av 1
 
Chokladmousse:
                                                              200 g blockchoklad                       vit
                                                              2 3/4 dl vispgrädde
                                                              2 st ägg                       eller 1 stort
                                                              1 dl kesella 
Garnering:
bär myntablad
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 8 bitar:
Gör så här
1
                Finhacka mandeln. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelhack och rivet apelsinskal.
            
2
                Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.
            
3
                Dela chokladen i mindre bitar och smält den bara precis i vattenbad (vit choklad är mer känslig för värme). Vispa upp äggen  och rör ner chokladen i dem under kraftig omrörning.
            
4
                Vispa grädden. Rör ner kesella i chokladensmeten och rör till sist ner grädden.
            
5
                Bred chokladsmeten över kakan och ställ den kallt att stelna. Tag bort formens kant och fördela bär eller frukt och myntablad på tårtan.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






