Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 0.5 st morot liten
- 0.5 st paprika liten röd
- 50 g haricots verts
- 1 st kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 dl hönsbuljong
- 0.5 msk soja
- 0.5 msk vinäger
- 0.5 msk sirap mörk
- 1.5 msk ananasspad
- 1 skiva ananas
- maizenamjöl eventuellt
Tillbehör:
1 st ris (120g)
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala och strimla moroten. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla kycklingfilèn.
2
Bryn kycklingfilèn i ytterst lite matfett. Salta och peppra lätt.
3
Tillsätt grönsakerna och fräs allt i ytterligare några minuter.
4
Snedskär eventuellt bönorna och lägg ner dem. Späd med hönsbuljong, soja, sirap, vinäger och ananasspad. Låt allt puttra på svag värme ca 5-6 minuter. Red eventuellt av med maizenamjöl.
5
Smaka av. Dela ananasen i mindre bitar och låt allt bli genomvarmt. Ät kokt ris till.