Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 3 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt

Fyllning:

100 g skinka hackad rökt
200 g keso
1 dl crème fraîche
1.5 msk smör eller margarin
2 st äggulor
0.5 tsk salt

Pensling:

1 st äggvita

Ugn: 250 °

Gör så här

1
Koka den skalade potatisen. Häll av vattnet och mosa den. Blanda i mjöl, ägg, smält matfett och salt.

2
Forma moset till 8 bullar som läggs på smort fat eller smord ugnssäker form. Gör en grop i varje bulle.

3
Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje bulle. Pensla med äggvitan.

4
Grädda ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Ät med en fräsch sallad eller lingonsylt.