Du behöver
- 1 kg potatis
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 3 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
Fyllning:
100 g skinka hackad rökt
200 g keso
1 dl crème fraîche
1.5 msk smör eller margarin
2 st äggulor
0.5 tsk salt
Pensling:
1 st äggvita
Ugn: 250 °
Gör så här
1
Koka den skalade potatisen. Häll av vattnet och mosa den. Blanda i mjöl, ägg, smält matfett och salt.
2
Forma moset till 8 bullar som läggs på smort fat eller smord ugnssäker form. Gör en grop i varje bulle.
3
Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg en klick i varje bulle. Pensla med äggvitan.
4
Grädda ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Ät med en fräsch sallad eller lingonsylt.