Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk ljummen
- 4 msk hackad persilja (eller 2 msk fryst hackad)
- 1 msk socker
- 2 krm salt
- 7.5 dl vetemjöl
- 4 dl grahamsmjöl
- 1 st ägg
- 2.5 msk sesamfrön
Fyllning:
1 dl keso
1 tsk fransk senap
1 dl oliver kärnfria
sallad av någon sort
9 st cocktailtomater
Det här behövs till ca 14 rejäla bullar
Gör så här
1
Lös upp jästen i lite av den ljumma mjölken. Fyll på med resten av mjölken, persiljan, socker och salt. Rör ner mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
2
Häll upp degen på bakbordet, arbeta något ytterligare. Forma till bullar. Låt jäsa 30 minuter till under bakduk.
3
Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
4
Rör samman keso med senap och hackade oliver. Skiva tomaterna. Bred kesoröran på ena halvan av brödet. Lägg på sallad och tomater. Lägg över locket.