Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk ljummen
  • 4 msk hackad persilja (eller 2 msk fryst hackad)
  • 1 msk socker
  • 2 krm salt
  • 7.5 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 st ägg
  • 2.5 msk sesamfrön

Fyllning:

1 dl keso
1 tsk fransk senap
1 dl oliver kärnfria
sallad av någon sort
9 st cocktailtomater

Det här behövs till ca 14 rejäla bullar

Gör så här

1
Lös upp jästen i lite av den ljumma mjölken. Fyll på med resten av mjölken, persiljan, socker och salt. Rör ner mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.

2
Häll upp degen på bakbordet, arbeta något ytterligare. Forma till bullar. Låt jäsa 30 minuter till under bakduk.

3
Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

4
Rör samman keso med senap och hackade oliver. Skiva tomaterna. Bred kesoröran på ena halvan av brödet. Lägg på sallad och tomater. Lägg över locket.