Du behöver

  • 2 st aubergine
  • olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 0.75 tsk salt
  • 0.75 krm peppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • ost ca 1 dl riven

Ugn: 200-225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela auberginerna på längden. Skåra fruktköttet och lägg auberginerna i smord eldfast form. Ringla över lite olivolja.

2
Sätt in formen mitt 200° varm i ugn och låt auberginerna bli riktigt mjuka, det tar minst 30-45 minuter.

3
Gör fyllningen under tiden. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite olivolja. Tillsätt köttfärsen och bryn allt jämnt smuligt. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vinet och låt röran puttra på svag värme ca 15 minuter. Smaka av och rör ner hackad persilja. Smaka av.

4
Vispa ut mjölet i mjölken i en liten kastrull. Låt det koka upp till en tjock sås under omrörning. Låt såsen sjuda under fortsatt omrörning ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner uppvispat ägg.

5
Fördela köttfärsröran på de mjuka auberginerna. Skeda vit sås över och strö riven ost över det hela.

6
Gratinera i övre delen av ugnen till vacker färg, ca 8-10 minuter.