Du behöver

  • 8 st kycklinglår urbenade
  • grillad paprika på burk 1/2 burk
  • 5 tsk tapenade (olivkräm)
  • salt och peppar
  • 8 st parmaskinka tunna skivor
  • 1.5 dl vitt vin eller hönsbuljong
  • vatten ca 1 dl
  • 1 msk tomatpuré

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ut kycklinglåren och platta eventuellt till dem lite. Salta och peppra lätt.

2
Låt paprikan rinna av och dela den i mindre bitar. Lägg 1 bit paprika och lite tapenade på varje kycklinglår. Rulla samman dem. Linda in varje rulle i 1 skiva skinka. Fäst med tandpetare eller köttnål.

3
Bryn kycklinglåren gyllene i lite olivolja runtom. Lägg över dem i en eldfast form. Häll över vinet eller buljongen och stek kycklinglåren klara mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

4
Häll skyn i en kastrull tillsammans med vatten. Låt koka upp och red eventuellt av den med lite maizenastärkelse för ljus såser. Smaka av med lite tomatpurè.

5
Bjud kycklinglåren med nykokt pasta, skyn och en grönsallad till.