Du behöver

  • potatis ca 10
  • 2 st gula lökar
  • 500 g fläskfärs
  • 1 st tomater burk passerade
  • 1 st champinjoner liten burk
  • 150 g ost t
  • 1 dl mjölk
  • timjan
  • muskotnöt
  • salt och peppar

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 4 port

Gör så här

1
Skala potatisen och skär i skivor. Skala och finhacka en av lökarna. Skär den andra i skivor.

2
Fräs hackad lök med köttfärs och väl avrunna champinjoner tills det blir mjukt och får färg. Tillsätt tomaterna.

3
Smörj en ugnsäker form och varva potatis och lök, tillsätt köttfärssåsen, täck med resten av löken och potatisen. Strö över riven ost och muskotnöt. Smaka av köttfärsen med timjan, häll en del mjölk över anrättningen.

4
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.