Du behöver

  • 100 g nötinnanlår i skivor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk chilisås
  • 0.75 dl vatten
  • 2 msk ananasspad
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk soja
  • 0.5 krm malen ingefära
  • 0.25 st röd paprika
  • 1 st morot liten
  • 1 bitar rotselleri ca 25g
  • 1 st ananas en skiva
  • sockerärter ca 50 g
  • 0.5 dl ris okokt

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skala och strimla moroten Skala och strimla sellerin .Kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i bitar. Skär sockerärterna i sneda bitar.

2
Fräs kött och lök i lite matfett på hög värme tills vätskan har kokat in. Ta pannan från värmen. Tillsätt sellerin och stek ytterligare några minuter.

3
Tillsätt vatten, chilisås, ananasspad, vinäger socker, soja, och ingefära. Rör om och låt allt koka upp.

4
Tillsätt paprika, ananas och morot. Låt allt puttra några minuter. Smaka av och tillsätt sockerärterna. Låt allt bli genomvarmt. Ät kokt ris till.