Du behöver

  • 500 g skinka färsk i ca 1
  • svartpeppar
  • skinka ca 8 skivor rökt
  • ädelost ca 50 g

Viltsås:

1 dl vatten
2 dl crème fraîche
2 tsk vinbärsgelé svart
0.5 st köttbuljongtärning
5 st enbär krossade
1 tsk timjan
1 msk kinesisk soja
0.5 dl lingon eller vinbär
färsk timjan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ut de färska skinkskivorna på arbetsbordet. Lägg 1 skiva rökt skinka ovanpå varje. Mosa ädelosten och fördela den ovanpå. Rulla samman och fäst med tandpetare.

2
Krydda rullarna med lite svartpeppar. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett.

3
Tillsätt vatten, creme fraiche, vinbärsgelè, buljongtärning, krossade enbär och timjan. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 15-20 minuter eller tills köttet känns mört.

4
Smaka av såsen med soja och eventuellt lite mera gelè. Vill du ha en tjockare sås kan du reda av den. Ta upp köttet. Rör ut lite mjöl med vatten och vispa ner det i såsen. Låt såsen koka några minuter.

5
Ta bort tandpetarna från köttet och lägg ner rullarna i såsen. Strö över lite lingon eller vinbär och färsk timjan. Bjud potatismostoppar och kokta haricots- vert till.