Du behöver
- 3 dl vatten fingervarmt
 - 2 msk rosmarin finhackad färsk
 - 25 g jäst
 - 2 tsk salt
 - 1 dl olivolja
 - 2 dl durumvetemjöl
 - vetemjöl ca 5-6 special
 
Pensling och garnering:
                                                                äggvita                       uppvispad
                                                                sesamfrön 
Ugn: 225°
Gör så här
1
                Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
            
2
                Tillsätt finhackad rosmarin, salt, olivolja, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt degen jäsa under duk ca 1 timme.
            
3
                Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 18 lika stora bitar. Rulla ut långa längder. Lägg dem på bakpappersklädd bakplåt. Låt jäsa under duk ca 10 minuter.
            
4
                Pensla brödstängerna med uppvispad äggvita och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills bröden har fin färg och känns torra.
            
5
                Låt bröden kallna på galler. Går att rysa.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






