Du behöver
- 3 dl vatten fingervarmt
- 2 msk rosmarin finhackad färsk
- 25 g jäst
- 2 tsk salt
- 1 dl olivolja
- 2 dl durumvetemjöl
- vetemjöl ca 5-6 special
Pensling och garnering:
äggvita uppvispad
sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt finhackad rosmarin, salt, olivolja, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt degen jäsa under duk ca 1 timme.
3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 18 lika stora bitar. Rulla ut långa längder. Lägg dem på bakpappersklädd bakplåt. Låt jäsa under duk ca 10 minuter.
4
Pensla brödstängerna med uppvispad äggvita och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills bröden har fin färg och känns torra.
5
Låt bröden kallna på galler. Går att rysa.