Du behöver
- 200 g smör eller margarin
- 2.5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl apelsinjuice koncentrat
- 100 g chokladkulor eller grovhackad mörk blockchoklad
- 1 dl hasselnötter hackade
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör fett, socker och vaniljsocker poröst.
2
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
3
Blanda mjöl, bakpulver och choklad och nöthack väl. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med juicen.
4
Häll smeten i en välsmord och bröad form, ca 1 1/2 l. Grädda nederst i ugnen i ca 50-60 minuter. Pröva med en sticka, som bör vara torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen. Vill du ha kakan lite festligare, så garnera med smält blockchoklad.
Innan du börjar baka, kontrollera att du har alla ingredienserna hemma och börja med att sätta på ugnen. Kakan går bra att frysa. Skär den då gärna i portionsbitar, så kan du tina precis så mycket som det går åt.