Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl apelsinjuice koncentrat
  • 100 g chokladkulor eller grovhackad mörk blockchoklad
  • 1 dl hasselnötter hackade

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör fett, socker och vaniljsocker poröst.

2
Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.

3
Blanda mjöl, bakpulver och choklad och nöthack väl. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med juicen.

4
Häll smeten i en välsmord och bröad form, ca 1 1/2 l. Grädda nederst i ugnen i ca 50-60 minuter. Pröva med en sticka, som bör vara torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen. Vill du ha kakan lite festligare, så garnera med smält blockchoklad.


Kommentar:
Innan du börjar baka, kontrollera att du har alla ingredienserna hemma och börja med att sätta på ugnen. Kakan går bra att frysa. Skär den då gärna i portionsbitar, så kan du tina precis så mycket som det går åt.