Du behöver
- 5 st tomater ca 400 g,
- 2 st squash ca 400 g
- 1 kg potatis skalad
- 500 g nötfärs eller lammfärs
- 1 st gul lök finhackad
- 1 st persilja finhackad
- 0.5 tsk svartpeppar nymald
- 0.5 msk salt
- 50 g smör
Skysås:
5 dl vatten
1.5 msk tomatpuré
0.5 tsk paprikapulver
Gör så här
1
Sätt ugnen på 300°.
2
Skiva tomater, squash och potatis i centimetertjocka skivor.
3
Blanda samman köttfärs med lök, persilja, svartpeppar och salt. Forma färsen till små platta biffar.
4
Varva färsbiffar med grönsaker och potatis stående i en smord långpanna. Klicka över smöret.
5
Sätt in långpanna i mitten av ugnen. Sänk värmen till 200°.
6
Låt rätten stå, ca 45 minuter i ugnen. Stick med en provnål för att prova att potatisen är mjuk.
7
Koka upp vatten, tomatpuré och paprikapulver. Häll blandningen över formen efter ca 30 minuter.