Du behöver

  • 5 st tomater ca 400 g,
  • 2 st squash ca 400 g
  • 1 kg potatis skalad
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 st persilja finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar nymald
  • 0.5 msk salt
  • 50 g smör

Skysås:

5 dl vatten
1.5 msk tomatpuré
0.5 tsk paprikapulver

Gör så här

1
Sätt ugnen på 300°.

2
Skiva tomater, squash och potatis i centimetertjocka skivor.

3
Blanda samman köttfärs med lök, persilja, svartpeppar och salt. Forma färsen till små platta biffar.

4
Varva färsbiffar med grönsaker och potatis stående i en smord långpanna. Klicka över smöret.

5
Sätt in långpanna i mitten av ugnen. Sänk värmen till 200°.

6
Låt rätten stå, ca 45 minuter i ugnen. Stick med en provnål för att prova att potatisen är mjuk.

7
Koka upp vatten, tomatpuré och paprikapulver. Häll blandningen över formen efter ca 30 minuter.