Du behöver
- 7.5 dl grönsaksbuljong
- 1.5 dl polenta
- 1.5 dl parmesanost nyriven
- 400 g kassler benfri
- 1 st röd paprika
- 1 st squash liten
- rucolasallad
Örtolja:
4 st kvistar basilika
3 msk olivolja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Börja med örtoljan. Plocka basilikabladen från stjälkarna. Mixa dem med olivoljan.
2
Koka upp buljongen och vispa ner polentan. Låt det småkoka till en tjock gröt, ca 6-7 minuter. Rör ner den nyrivna parmesanosten.
3
Häll upp gröten i en liten vattensköljd form. Ställ formen kallt.
4
Skär kasslern i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva squashen och halvera skivorna.
5
Fräs paprika och squash i lite matfett. Blanda samman det med ruccolasallad.
6
Skär den kalla polentan i bitar. Stek polentabitarna i stekpanna eller grillpanna. Stek kasslerskivorna.
7
Lägg kasslern i botten på portionsfat. Fördela paprikaröran ovanpå. Lägg polentan överst och ringla lite örtolja runtom. Garnera med lite färsk timjan.