Du behöver

  • 7.5 dl grönsaksbuljong
  • 1.5 dl polenta
  • 1.5 dl parmesanost nyriven
  • 400 g kassler benfri
  • 1 st röd paprika
  • 1 st squash liten
  • rucolasallad

Örtolja:

4 st kvistar basilika
3 msk olivolja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med örtoljan. Plocka basilikabladen från stjälkarna. Mixa dem med olivoljan.

2
Koka upp buljongen och vispa ner polentan. Låt det småkoka till en tjock gröt, ca 6-7 minuter. Rör ner den nyrivna parmesanosten.

3
Häll upp gröten i en liten vattensköljd form. Ställ formen kallt.

4
Skär kasslern i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva squashen och halvera skivorna.

5
Fräs paprika och squash i lite matfett. Blanda samman det med ruccolasallad.

6
Skär den kalla polentan i bitar. Stek polentabitarna i stekpanna eller grillpanna. Stek kasslerskivorna.

7
Lägg kasslern i botten på portionsfat. Fördela paprikaröran ovanpå. Lägg polentan överst och ringla lite örtolja runtom. Garnera med lite färsk timjan.