Du behöver

  • 100 g torskfilé
  • 0.5 dl fiskbuljong
  • salt
  • 1 st ägg hårdkokt
  • 1 st rödbeta liten inlagd
  • persilja

Senapssås:

sky från fiskkok
1 dl mjölk
2 tsk maizenaredning för ljusa såser
senap ca 1 tsk grovkornig

Tillbehör:

100 g potatis kokt

Ugn: 200°

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skölj torskfilen och lägg den i en eldfast form. Häll fiskbuljongen runtom. Salta fisken lätt. Koka torsken mitt i ugnen ca 25 minuter.

2
Häll skyn från fisken i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det koka upp. Strö över Maizenaredningen och rör om. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med grovkornig senap.

3
Skala och hacka ägget. Tärna rödbetan fint. Hacka lite persilja. Lägg upp fisken och häll över såsen. Strö ägg, rödbetor och persilja över och runtom fisken. Ät kokt potatis till.