Du behöver
- 3 dl ris
- 6 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong
- 1 tsk timjan
- 1 st grillad kyckling
- 2 l blandsvamp färsk
- 1 st purjolök
- 1 st gul lök
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
Tillbehör:
soja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar i buljongen.
2
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela den i mindre bitar. Lägg ner kycklingbitarna i riskoket mot slutet så att allt blir varmt.
3
Rensa svampen och dela den eventuellt. Stek den i lite matfett tills vätskan har “kokat” in.
4
Skala morötterna under tiden och skär dem i tunna stavar. Ansa och strimla purjolöken och finhacka lök och vitlök.
5
Lägg grönsakerna i svamppannan tillsammans med lite matfett. Stek allt ca 5 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar.
6
Rör ner svamp och grönsaksröran i det nykokta riset. Bjud kinesisk soja till.