Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
 - 1.5 dl socker
 - 3 tsk bakpulver
 - 150 g smör eller margarin
 - 1 st ägg
 - 2 dl lingonsylt
 
Strössel:
                                                              1.5 dl havregryn
                                                              1 dl socker                       knappt 1 dl
                                                              100 g mandelmassa
                                                              75 g smält smör                       eller margarin
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
                Blanda samman mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
            
2
                Vispa upp ägget. Rör ner det i smuldegen och arbeta raskt ihop till en deg.
            
3
                Tryck ut degen i en smord långpanna ca 20×30 cm. Fördela lingonsylten över kakan.
            
4
                Riv mandelmassan grovt. Blanda samman mandelmassan med havregryn, socker och smält matfett till ett strössel. Strö det över kakan.
            
5
                Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i fyrkanter.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






