Du behöver
Det här behövs för ca 4 port:
                                                              7 st schalottenlökar
                                                              1 st fänkål
                                                              1 st morot
                                                              1.5 st vitlöksklyftor
                                                              1 st saffran                       kuvert
                                                              2 dl vin                       torrt vitt
                                                              10 dl vatten
                                                              3 st fiskbuljongtärning
                                                              1 st burk krossade tomater
                                                              2 dl crème fraîche
                                                              0.5 msk franska örtkryddor
                                                              300 g laxfilé
                                                              300 g torskfilé
                                                              300 g räkor med skal
                                                              1 st musslor                       liten burk i vatten
                                    
Gör så här
Skala lökarna och skär dem i klyftor. Ansa fänkålen och dela den mitt itu. Skär den i tunna ringar. Skala och strimla moroten.
Fräs grönsakerna i lite matfett 3-4 minuter i en stor gryta, Tillsätt saffran, vin, vatten, buljongtärningar och krossade tomater. Låt allt puttra under lock ca 15 minuter.
Tillsätt creme fraiche och franska örtkryddor. Koka upp på nytt under omrörning så att creme fraichen löser sig.
Skär fiskköttet i jämnstora bitar. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av. Lägg ner fiskköttet i den kokande soppan och koka soppan på svag värme ca 3-5 minuter beroende på hur stora fiskbitarna är. Tillsätt räkor och musslor. Låt skaldjuren bara bli varma, de ska inte kokas (då blir de sega).
Värm gärna tallrikarna i ugnen innan soppan hälles upp i dem. Bjud gott bröd till.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






