Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar

Fyllning:

1.5 dl ost god riven
150 g champinjoner färska
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 st persilja liten bunt

Sås:

1.5 dl sky+vatten
1 dl vin torrt vitt
1 dl mellangrädde
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk maizenaredning för mörka såser

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lökarna. Ansa och hacka svampen. Hacka persiljan. Fräs löksorterna i lite matfett. Tillsätt persiljan mot slutet av stekningen. Salta och peppra lätt.

2
Skär ett djupt snitt längs med fläskfilén och vik ut den. Bulta och platta till köttet med hjälp av en kastrullbotten så att köttet blir så stort och platt som möjligt. Krydda med salt och peppar. Dela fläskfilén i två bitar.

3
Fördela riven ost över köttet och strö sedan svampröran över. Rulla samman köttet från långsidan och bind ihop med bomullssnöre. Stek köttrullarna gyllene runt om i lite matfett. Lägg köttrullarna i en eldfast form och häll ca 1 dl vatten i botten.

4
Stek köttet mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Låt köttet vila i folie medan du kokar såsen. Mät upp skyn och tillsätt vatten så att det blir ca 1 1/2 dl. Häll det i en kastrull tillsammans med vin, grädde, kalvfond och soja. Låt det koka några minuter. Tillsätt Maizenaredningen under omrörning. Låt såsen koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar. Ta bort snöret och skär köttet i skivor. Servera klyftpotatis, lättkokta grönsaker och såsen till.