Du behöver
- 4 st tagliatelle port nykokt
- 1 st persilja knippa
- 1 st basilika knippa
- dragon några kvistar
- 2 msk mandelspån
- 1.5 st vitlöksklyftor
- saft rivet skal och pressad av 1
- 0.5 dl olivolja
- 2 st tomater hackade
Tillbehör:
parmaskinka
salami
2 st morötter strimlade
75 g sockerärter
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Hacka persilja, basilika och dragon. Smula mandelspånen. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs örtkryddor, mandel och vitlök i olivolja några minuter. Tillsätt citronskal, citronsaft och hackade tomater. Låt allt fräsa några minuter.
3
Rör ner örtkryddsröran i den nykokta pastan.
4
Skala och finstrimla morötterna. Strimla sockerärterna. Fräs morötter och sockerärter i lite matfett några minuter så att de fortfarande har spänst. Salta lätt.
5
Lägg upp den varma pastan och toppa med morötter/sockerärter. Servera tillsammans med parmaskinka och salami.