Du behöver

  • 8 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl Ljummet vatten

Fyllning:

400 g köttfärs
1 bitar ingefära färsk ca 20 g
1 st purjolök
0.5 tsk salt
1 msk kinesisk soja
1 dl köttbuljong
2 msk balsamvinäger

Tillbehör:

3 st morötter
1 st purjolök
100 g bladspenat
balsamvinäger smaksatt med pressad vitlök

Det här behövs för 4-5 personer:

Gör så här

1
Blanda mjöl och vatten i en skål till en fast deg. Arbeta degen blank och smidig. Täck degen med en fuktig duk och låt den vila ca 1 timme.

2
Skala ingefäran. Ansa purjolöken. Finhacka ingefära och purjolök.

3
Arbeta samman färsen med salt, soja, buljong och balsamvinäger. Tillsätt ingefära och purjolök. Blanda väl.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar. Forma varje bit till en avlång smal rulle. Dela rullen i jämnstora bitar, ca 3 cm. Kavla ut varje bit till en rund platta.

5
Lägg ca 1 msk färs mitt på varje degplatta. Vik ihop och nyp till kanterna ordentligt.

6
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Lägg i degknytena och koka dem tills de flyter upp till ytan.

7
Skala och strimla morötterna. Ansa och strimla purjolöken. Koka morötter och purjolök i lättsaltat vatten någon minut. Tillsätt bladspenaten och koka ytterligare 1 minut.

8
Smaksätt balsamvinägern med pressad vitlök.

9
Servera de nykokta knytena tillsammans med grönsaker och vinäger.