Du behöver

  • 100 g nötfärs
  • 1 msk senap svensk
  • salt och peppar
  • 1 msk vatten
  • 1 skiva rågbröd
  • 1 msk keso
  • rödlök

Bönsallad:

50 g bönor kokta vita
1 st tomat
rucolasallad
1 tsk balsamvinäger
1 tsk olivolja 1 msk vatten

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Rör samman färsen med senap, salt, peppar och vatten. Forma en avlång biff. Stek den gyllene på båda sidorna eller grilla den.

2
Tärna tomaten. Riv salladen i mindre bitar. Ta bort de grövsta stjälkarna. Blanda samman olivolja, vatten och balsamvinäger. Blanda samman alla ingredienserna till salladen. Salta eventuellt lite.

3
Lägg upp biffen på rågbrödet. Toppa med keso och garnera med rödlök och eventuellt någon färsk örtkrydda.

4
Ät bönsalladen till biffen.