Du behöver
- 100 g nötfärs
- 1 msk senap svensk
- salt och peppar
- 1 msk vatten
- 1 skiva rågbröd
- 1 msk keso
- rödlök
Bönsallad:
50 g bönor kokta vita
1 st tomat
rucolasallad
1 tsk balsamvinäger
1 tsk olivolja 1 msk vatten
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Rör samman färsen med senap, salt, peppar och vatten. Forma en avlång biff. Stek den gyllene på båda sidorna eller grilla den.
2
Tärna tomaten. Riv salladen i mindre bitar. Ta bort de grövsta stjälkarna. Blanda samman olivolja, vatten och balsamvinäger. Blanda samman alla ingredienserna till salladen. Salta eventuellt lite.
3
Lägg upp biffen på rågbrödet. Toppa med keso och garnera med rödlök och eventuellt någon färsk örtkrydda.
4
Ät bönsalladen till biffen.