Du behöver
- 200 g mandelmassa
 - 15 st sötmandlar
 - 2 st ägg
 - 2 msk potatismjöl
 - 0.5 tsk bakpulver
 - 1 tsk vaniljsocker
 - apelsin rivet skal av 1/4
 
Tillbehör:
                                                              2.5 st kiwifrukter
                                                              1 st mangofrukt
                                                              2 st passionsfrukt
                                                              1/2-1 l vaniljglass 
Garnering:
florsocker
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
                Riv mandelmassan, finhacka mandlarna, skölj och torka apelsinen. Riv det yttersta skalet på apelsinen.
            
2
                Lägg mandelmassa, hackade mandlar och rivet apelsinskal i en skål. Tillsätt äggen, potatismjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
            
3
                Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Låt kakan vila någon minut innan kanten lossas och kakan får kallna.
            
4
                Skala kiwin och skär den i båtar. Skala mangon och skär loss fruktköttet intill den platta kärnan. Skär fruktköttet i fina bitar. Sikta florsocker över kakan och lägg frukten i ett vackert mönster ovanpå kakan. Toppa med vaniljglass. Halvera passionsfrukterna och krama ur det lösa fruktköttet över glass och frukt.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






