Du behöver
- 200 g mandelmassa
- 15 st sötmandlar
- 2 st ägg
- 2 msk potatismjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- apelsin rivet skal av 1/4
Tillbehör:
2.5 st kiwifrukter
1 st mangofrukt
2 st passionsfrukt
1/2-1 l vaniljglass
Garnering:
florsocker
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Riv mandelmassan, finhacka mandlarna, skölj och torka apelsinen. Riv det yttersta skalet på apelsinen.
2
Lägg mandelmassa, hackade mandlar och rivet apelsinskal i en skål. Tillsätt äggen, potatismjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
3
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter. Låt kakan vila någon minut innan kanten lossas och kakan får kallna.
4
Skala kiwin och skär den i båtar. Skala mangon och skär loss fruktköttet intill den platta kärnan. Skär fruktköttet i fina bitar. Sikta florsocker över kakan och lägg frukten i ett vackert mönster ovanpå kakan. Toppa med vaniljglass. Halvera passionsfrukterna och krama ur det lösa fruktköttet över glass och frukt.