Du behöver
- 1 st fläskfilé ca 500g
- 3 msk matolja
- 1 msk vinäger
- 1 msk flytande honung
- 1 st lagerblad
- 10 st vitpepparkorn
- örter ca 50g färska
- salt
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda samman matoljan med vinäger, honung, smulat lagerblad, vitpepparkorn och hackade örter.
2
Putsa fläskfilén och lägg den i en plastpåse. Häll över marinaden och knyt till påsen. Lägg påsen kallt ca 10-12 timmar. Vänd den då och då under tiden.
3
Tag filén ur påsen och gnid in köttet med salt. Bryn filén gyllene runtom i en stekpanna. Lägg över filén i en eldfast form. Häll marinaden över filén.
4
Stek filén klar mitt i ugnen ca 10-15 minuter beroende på fläskfiléns tjocklek. Ta ut filén, rulla in den i aluminiumfolie och låt den vila ca 10 minuter innan den skärs upp och serveras tillsammans med melontzatziki och ugnsbakade grönsaker.