Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 500g
  • 3 msk matolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • örter ca 50g färska
  • salt

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman matoljan med vinäger, honung, smulat lagerblad, vitpepparkorn och hackade örter.

2
Putsa fläskfilén och lägg den i en plastpåse. Häll över marinaden och knyt till påsen. Lägg påsen kallt ca 10-12 timmar. Vänd den då och då under tiden.

3
Tag filén ur påsen och gnid in köttet med salt. Bryn filén gyllene runtom i en stekpanna. Lägg över filén i en eldfast form. Häll marinaden över filén.

4
Stek filén klar mitt i ugnen ca 10-15 minuter beroende på fläskfiléns tjocklek. Ta ut filén, rulla in den i aluminiumfolie och låt den vila ca 10 minuter innan den skärs upp och serveras tillsammans med melontzatziki och ugnsbakade grönsaker.