Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 msk vatten
  • salt och peppar
  • 100 g lax rökt i skivor
  • 1 st morot medelstor
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk dragon finhackad
  • 1 msk citronmeliss finhackad
  • salt

Garnering:

dragon hackad och gräslök

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala och riv moroten. Koka den i grädden till lagom tjock konsistens, ca 5-10 minuter. Tillsätt hackad dragon och citronmeliss. Smaka av med lite salt.

2
Vispa samman äggen med vatten och salt med hjälp av en gaffel. Vispa bara så mycket att allt blir väl blandat.

3
Hetta upp en stekpanna, lägg i lite matfett och låt det smält. Vicka pannan så att hela botten och kanten blir smorda. Häll i smeten och lyft den med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är klar när den har “stannat” men är lite krämig på ytan.

4
Vicka loss omeletten på ett uppläggningsfat eller bjud den direkt från pannan. Lägg laxskivorna i ett mönster runtom. Skeda upp morotsstuvningen mellan laxen. Strö över hackad gräslök och dragon. Servera genast.