Du behöver
- 4 st ägg
- 4 msk vatten
- salt och peppar
- 100 g lax rökt i skivor
- 1 st morot medelstor
- 1 dl mellangrädde
- 1 msk dragon finhackad
- 1 msk citronmeliss finhackad
- salt
Garnering:
dragon hackad och gräslök
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala och riv moroten. Koka den i grädden till lagom tjock konsistens, ca 5-10 minuter. Tillsätt hackad dragon och citronmeliss. Smaka av med lite salt.
2
Vispa samman äggen med vatten och salt med hjälp av en gaffel. Vispa bara så mycket att allt blir väl blandat.
3
Hetta upp en stekpanna, lägg i lite matfett och låt det smält. Vicka pannan så att hela botten och kanten blir smorda. Häll i smeten och lyft den med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är klar när den har “stannat” men är lite krämig på ytan.
4
Vicka loss omeletten på ett uppläggningsfat eller bjud den direkt från pannan. Lägg laxskivorna i ett mönster runtom. Skeda upp morotsstuvningen mellan laxen. Strö över hackad gräslök och dragon. Servera genast.