Du behöver

  • 90 g kassler benfri i tunna skivor
  • 75 g morötter
  • 75 g ärter
  • 75 g potatis
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2-1 tsk fransk senap
  • salt och peppar

Garnering:

solrosskott

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala och skiva moroten. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet.

2
Vispa samman mjölken med mjölet i en kastrull. Låt det koka på svag värme under omrörning ca 3-5 minuter.

3
Tillsätt potatis, morötter, ärter och senap. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

4
Grilla eller halstra kasslerskivorna hastigt. Lägg dem ovanpå grönsakerna och toppa med solrosskott.