Du behöver
- saft skal och av 1 apelsin
- saft skal och av 1 lime
- 1.25 dl socker
- 0.5 dl vatten
- 1 l jordgubbar
- socker ca 1 msk
- myntablad
- 8 skiva vitt bröd
- smör till stekning
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tvätta apelsin och lime noga. Skala av det yttersta gula och gröna skalet med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Lägg dem i en liten kastrull tillsammans med pressad apelsinsaft och limesaft.
2
Tillsätt 1 1/4 dl socker och vatten. Låt allt koka utan lock tills nästan all vätskan är borta och skalen har blivit karamelliserade. Låt dem kallna.
3
Rensa jordgubbarna och skiva dem. Strö över 1 msk socker och låt bären stå och safta sig tills skalen är kalla.
4
Strimla eventuellt myntabladen. Rör ner dem och skalstrimlorna med sin sås i jordgubbarna.
5
Stek vetebrödsskivorna gyllene på båda sidorna i lite smör. Strö eventuellt över lite socker.
6
Fördela jordgubbssalladen över vetebrödsskivorna. Servera genast.