Du behöver

  • 600 g rabarber
  • 2 st gula lökar
  • 1 st äpple
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 tsk vitpeppar malen
  • 1 tsk kryddpeppar malen
  • 1 tsk kanel malen
  • 6 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12%)
  • 1.25 dl vatten

Det här behövs:

Gör så här

1
Skala rabarbern om den är grov. Skär stjälkarnas i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka lökarna.

2
Lägg rabarber, äpple, lök, russin, kryddor, socker, vatten och ättiksprit i en gryta.

3
Låt allt koka på svag värme tills massan har tjocknat, ca 1 timme. Rör då och då i chutneyn.

4
Häll chutneyn upp på varma, väl rengjorda, bensoatsköljda glasburkar. Tillslut dem genast. Förvara chutneyn i kylskåpet. Den är hållbar i ca 3-4 månader.