Du behöver
- 600 g rabarber
- 2 st gula lökar
- 1 st äpple
- 0.5 dl russin
- 0.5 tsk vitpeppar malen
- 1 tsk kryddpeppar malen
- 1 tsk kanel malen
- 6 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12%)
- 1.25 dl vatten
Det här behövs:
Gör så här
1
Skala rabarbern om den är grov. Skär stjälkarnas i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka lökarna.
2
Lägg rabarber, äpple, lök, russin, kryddor, socker, vatten och ättiksprit i en gryta.
3
Låt allt koka på svag värme tills massan har tjocknat, ca 1 timme. Rör då och då i chutneyn.
4
Häll chutneyn upp på varma, väl rengjorda, bensoatsköljda glasburkar. Tillslut dem genast. Förvara chutneyn i kylskåpet. Den är hållbar i ca 3-4 månader.