Du behöver

  • 1 st laxkotletter ca 150 g

Panering:

0.5 msk senap svensk
0.5 st ägg hårdkokt
1 msk persilja finhackad
1 msk dill finhackad

Citrondressing:

1 msk pressad citron
0.5 msk olja
1 krm salt

Ugn: 200°

Tillbehör:

dillpotatis
bladspenat

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Bred senap på laxen. Hacka ägget fint och blanda det med persilja och dill.

2
Vänd laxen i hacket och tryck till, så att hacket fastnar på fisken.

3
Lägg laxen på ett lätt smort ugnssäkert fat och stek den mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Tiden beror på hur tjock fisken är.

4
Vispa under tiden samman dressingen och häll den sedan över den färdiga fisken. Ät laxen med kokt färsk dillpotatis och förvälld bladspenat, eventuellt med en aning smör.