Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 msk fransk senap
  • 7 st marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • olivolja

Garnering:

rödlök tunt skivad
gräslök smörklick rullad i hackad
dillvippor
rågbröd

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av strömmingsfiléerna. Lägg hälften med köttsidan uppåt. Salta och peppra lätt. Bred senap över dem.

2
Hacka tomater och dill. Fördela det ovanpå senapen. Lägg över de resterande strömmingsfileerna. Pensla dem med lite olivolja i väntan på att grillen ska bli varm.

3
Grilla strömmingarna på ganska hög värme 3-4 minuter per sida.

4
Grilla rågbrödet bredvid strömmingen.

5
Lägg 1 strömming på varje rågbröd och garnera som på bilden.