Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 2 msk fransk senap
- 7 st marinerade soltorkade tomater
- 2 msk hackad dill
- salt och peppar
- olivolja
Garnering:
rödlök tunt skivad
gräslök smörklick rullad i hackad
dillvippor
rågbröd
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka av strömmingsfiléerna. Lägg hälften med köttsidan uppåt. Salta och peppra lätt. Bred senap över dem.
2
Hacka tomater och dill. Fördela det ovanpå senapen. Lägg över de resterande strömmingsfileerna. Pensla dem med lite olivolja i väntan på att grillen ska bli varm.
3
Grilla strömmingarna på ganska hög värme 3-4 minuter per sida.
4
Grilla rågbrödet bredvid strömmingen.
5
Lägg 1 strömming på varje rågbröd och garnera som på bilden.