Du behöver

  • 600 g köttfärs
  • 4 msk havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • vitlöksost ca 75g
  • paprika

Äppelsalsa:

1 st äpple
2 st tomater
1 st vitlöksklyfta
citronsaft ca 1/2 dl
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg havregryn, potatismjöl och vatten i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en smidig färs.

3
Platta ut färsen till en stor platta på arbetsbordet och dela upp den i ca 8×8 cm stora bitar.

4
Kärna ur och finhacka paprikan. Fördela paprika och ost mitt på färsrutorna. Rulla ihop dem till rullader. Stick in ett blötlagt träspett i varje rullad.

5
Kärna ur äpplet och tärna det. Tärna tomaterna och finhacka vitlöken. Blanda samman allt till äppelsalsan. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.

6
Pensla färsrulladerna med lite matolja och grilla dem ca 6-8 minuter över fin glöd.

7
Bjud spetten tillsammans med pommes frites eller bakad potatis och en sallad.