Du behöver
- 600 g köttfärs
- 4 msk havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 dl vatten
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- vitlöksost ca 75g
- paprika
Äppelsalsa:
1 st äpple
2 st tomater
1 st vitlöksklyfta
citronsaft ca 1/2 dl
salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg havregryn, potatismjöl och vatten i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
2
Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en smidig färs.
3
Platta ut färsen till en stor platta på arbetsbordet och dela upp den i ca 8×8 cm stora bitar.
4
Kärna ur och finhacka paprikan. Fördela paprika och ost mitt på färsrutorna. Rulla ihop dem till rullader. Stick in ett blötlagt träspett i varje rullad.
5
Kärna ur äpplet och tärna det. Tärna tomaterna och finhacka vitlöken. Blanda samman allt till äppelsalsan. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
6
Pensla färsrulladerna med lite matolja och grilla dem ca 6-8 minuter över fin glöd.
7
Bjud spetten tillsammans med pommes frites eller bakad potatis och en sallad.