Du behöver
- 2 st laxfilé
- 1 st paprika orange
- 1 st citron
- 1 st gul lök (färsk)
- dill
- salt och svartpeppar
- chilipeppar
- färskpotatis
- 3 dl gräddfil
- vitlök
- ruccolasallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 C.
2
Skrubba potatisen och börja koka den direkt.
3
Hacka lök, paprika och dill, samt skiva 4 skivor citron (skär bort det yttersta skalet)
4
Ta fram två lagom bitar med folie, lägg file´erna på varsin bit och krydda på båda sidor med salt, peppar, chilipeppar och ev. vitlökspulver.
5
Lägg hälften av lök och paprika under fisken och resten över.
6
Placera två citronskivor på varje bit och strö över dill
7
Gör sedan två små foliepaket och tillaga i ugnen. Är färdiga samtidigt som potatisen.
8
Blanda sås av 3 dl gräddfil (går att byta ut hälften mot lättfil), pressa i saften av citronen som är kvar och riv ner skalet, strimla i några rocculablad, pressa i 1-2 vitlöksklyftor och krydda med salt och peppar.