Du behöver

  • 2 st laxfilé
  • 1 st paprika orange
  • 1 st citron
  • 1 st gul lök (färsk)
  • dill
  • salt och svartpeppar
  • chilipeppar
  • färskpotatis
  • 3 dl gräddfil
  • vitlök
  • ruccolasallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 C.

2
Skrubba potatisen och börja koka den direkt.

3
Hacka lök, paprika och dill, samt skiva 4 skivor citron (skär bort det yttersta skalet)

4
Ta fram två lagom bitar med folie, lägg file´erna på varsin bit och krydda på båda sidor med salt, peppar, chilipeppar och ev. vitlökspulver.

5
Lägg hälften av lök och paprika under fisken och resten över.

6
Placera två citronskivor på varje bit och strö över dill

7
Gör sedan två små foliepaket och tillaga i ugnen. Är färdiga samtidigt som potatisen.

8
Blanda sås av 3 dl gräddfil (går att byta ut hälften mot lättfil), pressa i saften av citronen som är kvar och riv ner skalet, strimla i några rocculablad, pressa i 1-2 vitlöksklyftor och krydda med salt och peppar.