Du behöver

  • 1 st salladshuvud
  • 1 st purjolök
  • 1 st gurka
  • 2 st röda paprikor
  • cashewnötter
  • 5 st ägg
  • 3 st tonfisk burkar i olja
  • Rhode Island sås
  • bröd (att rosta)

Det här räcker till ca 4 port:

Gör så här

1
Sätt äggen på kokning, de får inte vara för löskokta och inte heller för hårdkokta, lite lagom.

2
Skölj salladen och bryt den i bitar och lägg i en skål.

3
Skölj purjolöken och hacka den tunnt. Skölj gurkan och hacka den. Skölj paprikorna och dela dem i bitar. Dela cachewnötterna i bitar.

4
Blanda alla ingridienserna i skålen med salladen. Ta de färdigkokta äggen och krossa dem med en gaffel och lägg sedan i dem i skålen med allt annat.

5
Ta ganska så mycket Rhode Island dressing på allt och rör om alla ingridienserna i skålen. Färdigt att servera.

6
Rosta bröd och ät till, eller lägg gärna på lite tonfisksallad på rostemackan.


Kommentar:
Gott att dricka till är Päroncider.